Udskriv

Fastsæt lufttrykket

Bevar lufttrykket!

Når dine dæk har det rigtige lufttryk, giver de større sikkerhed, bedre kilometerresultat og lavest mulige brændstofforbrug.

Kontrollér lufttrykket i dækkene, når de er kolde (dækkene må ikke have kørt inden for de sidste 2 timer eller have kørt højst 3 km ved lav hastighed). Hvis dækkene er varme, når du kontrollerer dem (dvs. har kørt inden for de sidste 2 timer eller mere end 3 kilometer ved lav hastighed), skal du lægge 0,3 bar til det anbefalede lufttryk.

Luk i øvrigt aldrig luft ud af varme dæk. Kontrollér lufttrykket - det øger sikkerheden, sparer penge og forlænger dine dæks levetid!

Hvis du kører på motorvej eller transporterer tunge laster, skal du huske at tilpasse lufttrykket i henhold til bilfabrikantens anbefalinger (instruktionsbog, mærkat med lufttryk).

Kontrollen af lufttrykket i dækkene skal udføres mindst en gang om måneden eller før en længere rejse.

Glem ikke at kontrollere reservehjulet!

For at undgå kørsel med dæk med for lavt lufttryk skal du holde øje med eventuelle problemer, før det er for sent. Det korrekte lufttryk er det lufttryk, som dækfabrikanten og bilfabrikanten har bestemt i fællesskab. Lufttrykkene findes i bilens instruktionsbog eller på en mærkat på bilen (dørstolpe/benzindæksel/handskerum osv.).

Hvis dækkene er oppumpet med kvælstof, skal lufttrykket kontrolleres oftere.